V občini Šentilj smo se ponovno odločili za izvedbo spomladanskega čiščenja našega okolja. Ugotovili smo, da je na našem prostoru kar precej odpadkov, ki v naravno okolje ne sodijo. Tokrat namenjamo našo pozornost tudi ozaveščanju ljudi, naših občanov, da je metanje in puščanje odpadkov kjerkoli neprimerno. V občini Šentilj imamo urejene odvoze odpadkov ter zbiranje kosovnih odpadkov v zbirnem centru v Šentilju, zato ni nobenega opravičljivega razloga, da najdemo smeti ali kosovne odpadke v naravi.

Navezali smo stike tudi z občinami v sosednji Republiki Avstriji, kjer prav tako pripravljajo spomladansko čiščenje, ki ga vodijo varuhi gora in narave. Tako bo potekala skupna akcija čiščenja okolja na obeh straneh Mure, dne 6. aprila 2019, s pričetkom ob 09. uri in bo trajala do 12. ure. Nadomestni termin, v primeru zelo slabega vremena, je v soboto 13. aprila ob istem času.

Osnovni šoli Rudolfa Maistra Šentilj in Sladki Vrh s podružnicama bosta sodelovali v akciji že v petek, 5. aprila ter pobirali smeti ob šolskih poteh.

K sodelovanju smo povabili vsa društva v občini, turistična, lovska, ribiški, gasilska, športna, kulturna, upokojence, KO RK, druge organizacije, zavode in vse občane.

Vabimo vas, da se akciji pridružite in pomagate pobrati smeti v okolici vašega bivališča ali se pridružite organiziranim skupinam v vaši Krajevni skupnosti. Narava nam bo hvaležna, če bomo za njo skrbeli, nam pa bo lepše v njej preživljati naš prosti čas.

Za lažjo koordinacijo navajamo podatke predsednikov Svetov KS:

  • KS Ceršak: Marija Janžek, tel. 031 371 030, marija.janzek@sentilj.si,
  • KS Sladki vrh: Vladimir Černčič, tel. 041 337 934, vladimir.cerncic@sentilj.si,
  • KS Šentilj: Klemen Cimperc, tel. 041 968 652, klemen.cimperc@sentilj.si,
  • KS Velka: Vesna Knuplež, tel. 041 757 277, vesna.knuplez@sentilj.si.

Narava nam bo hvaležna, če bomo za njo skrbeli, nam pa bo lepše v njej preživljati naš prosti čas. 

LETAK