V soboto, 19. 5. 2018,  so se učenci Osnovne šole Sladki Vrh udeležili regijskega tekmovanja v gimnastiki, ki je namenjeno učencem prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja.

Fantje iz Osnovne šole Sladki Vrh so se uvrstili na odlično 2. mesto ter s tem na državno tekmovanje, fantje s Podružnice Velka pa prav tako dosegli odlično 4. mesto.

S tem odličnih rezultatov še ni konec, saj so se dekleta iz Osnovne šole Sladki Vrh zavihtela prav tako na odlično 2. mesto in se seveda uvrstila na državno, dekleta s Podružnice Velka pa takoj za njimi na 3. mesto.

Odlična pa sta bila tudi Nastja Germ in Nik Jauk, ki sta osvojila 2. mesto med dekleti oz. fanti, in se s tem rezultatom uvrstila na državno tekmovanje v gimnastiki za posameznike.

Državno prvenstvo bo 2. junija v Kopru.

Držimo pesti, vsem tekmovalcem in mentorju Danijelu Štrausu iskreno čestitamo!

Projekt – Gimnastika v osnovnih šolah

Namen projekta je omogočiti gimnastično udejstvovanje vsakemu učencu prve triade v vseh slovenskih regijah ne glede na socialni status in kraj bivanja. V ta namen je Gimnastična zveza Slovenije že v letu 2009 izvajala gimnastične dejavnosti na 60 osnovnih šolah in vrtcih po SV Sloveniji s čimer je izpolnila zastavljen letni cilj razpršenosti programa. V prihajajočih letih bo program »Gimnastika v osnovnih šolah« dokončno razpršen po celi Sloveniji, Gimnastična zveza Slovenije pa namerava dodatno širiti mrežo šol na katerih se bo izvajala dejavnost športne gimnastike po Sloveniji s podobno dinamiko širitve kot v preteklosti.

Dostopno 20. 5. 2018: http://www.gimnasticna-zveza.si/Gimnastika-v-osnovnih-solah.aspx

OŠ Sladki Vrh